1ο Φεστιβάλ για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση & την ιδιοκαλλιέργεια (2011)


Με αφορμή την παγκόσμια πορεία για την αποποινικοποίηση της κάνναβης (7-8 Μαϊου, δες φώτο δεξιά στο μενού) και μετά από ένα ανοικτό κάλεσμα στο «χώρο κινημάτων» αποφασίσαμε να διοργανώσουμε και στο Βόλο ένα φεστιβάλ ενάντια στις απαγορεύσεις, για το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και την ιδιοκαλλιέργεια!

Να ενώσουμε τις φωνές μας με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο που βγαίνουν στους δρόμους (περισσότερες από 320 πόλεις έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή φέτος) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Κάποια αυτοφυή φυτά και βότανα τα βάφτισαν «ναρκωτικά» και απαγορεύουν μέχρι σήμερα την καλλιέργεια και τη χρήση τους. Αύριο είναι ικανοί να μας απαγορεύσουν την καλλιέργεια ντομάτας και το μάζεμα βοτάνων από την εξοχή.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Την Παρασκευή -και με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Δράσης στις Βρυξέλλες, 17-18 Απρίλη 2011- κουβεντιάζουμε στις 18.00 για το δικαίωμα να παραμείνει η παραγωγή σπόρων στα χέρια των μικρών αγροτών, ενάντια στα λόμπι της αγροβιομηχανίας και των επιδιώξεών τους για επιβολή πατέντων στους σπόρους.

Από τις 20.00 -στο LIVE STAGE- ξεκινούν οι συναυλίες και τα dj sets με τους:

Who Cares blues band (blues)
Buffer (post rock)
Lizardia (stoner rock)
Drain the stain (alternative rock)
Lady evil (new wave, ελληνικό punk, electro)
Περσινά Ξινά Σταφύλια (dirty ska-punk)
Μrs. hcn (roots reggae soundz)
Fundracar (reggae, dub, funky)

Μετά τις 12 το βράδυ -στο SOUNDSYSTEM STAGE- με τους:

Sissy stardust (ambient dub-dubstep)
Professor Skank (dub)
Monkeyman cdjreeko (dub, hip-hop)
I against I (dubstep, d'n'b)
Eshrar (techstep, technoid, dubstep)

παράλληλα θα γίνονται Visual Art projections από Void Optical Art Laboratory (Gr. & U.K.) http://voidnetwork.blogspot.com/

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Το Σάββατο παρουσίαση/συζήτηση στις 18.00 με τον γιατρό Γιώργη Οικονομόπουλο από τον ελευθεριακό σύνδεσμο απεξάρτησης με θέμα:
"το χόρτο που δεν σκοτώνει - η κάνναβη και το κουτόχορτο που σκοτώνει - η απαγόρευση"

συνεχίζουμε στις 20.00 με το θεατρικό:
"ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ" του Ζαν Ζενέ από το
+Ινστιτούτο Πειραματικών Τεχνών
"Δυο Ερωτευμένα Κορίτσια που συνωμοτούν
να σκοτώσουν τα Αφεντικά τους"
σκηνοθεσία / προσαρμογή κειμένου : Τάσος Σαγρής
ηθοποιοί : Σίσσυ Δουτσίου, Εύη Μαρκέτου, Στέβη Φόρτωμα
multimedia : Void Optical Laboratory, Venus Melena, Global Eye
μουσική : Pan Sonic, Ab Ovo, Ellen Allien, Tom Waits,
The Velvet Underground, Εrik Satie, Τhe Manson Family
πληροφορίες : http://theinstituteinfo.blogspot.com/

αμέσως μετά στις 22.30 προβολή video: "η δίκη της κανναβίτσας"

και ολοκληρώνουμε με πολλές μουσικές από:

D.F. & The Ace [Live] feat. Zodiac Vj set

@, ~, # (D'n'B, Jungle)

Party Sound System (Electro, Dubstep, Psychedelic Trance):
Crystal Zero + Sissy Stardust (Void Network), Tritostep (Natural High)

Προβολές από Void Optical Art Laboratory.

Στο χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ και φαγητό (ώστε να βγουν τα έξοδα του φεστιβάλ), καθώς και χώρος για ελεύθερη κατασκήνωση, χαριστικό παζάρι, ενημερωτικά περίπτερα για το θέμα των απαγορεύσεων, έκθεση προϊόντων από τους συνεταιρισμούς ΑΜΕΑ «Ηλιοτρόπια» και «Αργώ»

Όπως και αυτό της Aθήνας -που γίνεται για 7η χρονιά φέτος- και της Θεσσαλονίκης το 2μερο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ Βόλου γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών, ενάντια στην ύπνωση, την πολυτοξικομανία, την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής. Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.

Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές, για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές ανθρώπινα με βάση την τοξικότητά τους.